Saturday, October 01, 2005

Megdöbbentő állapotok

Szarvason épít házakat egy észak-ír humanitárius csapat. A Hillsborough-i egyházközség 14 tagja veszi át egy hasonló amerikai szervezet által már elkezdett munkát (Global Villages Habitat for Humanity): könnyűszerkezetes házak építését. A csapat egyik tagja elmondta, hogy Magyarországon több mint 1,2 millióan laknak túlzsúfolt körülmények között, és a csaknem négymillió háztartás közül 400 ezerben nincs víz és szennyvízelvezetés, sőt angol WC sem. Az észak-írek a leginkább rászorulókon akarnak segíteni a megfelelő otthonhoz juttatatásban. Munkájukhoz több mint 10.000 fontot gyűjtöttek.

4 Comments:

At 11:44 PM, Anonymous Anonymous said...

A KSH honlapján http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/lakviszezr.pdftalálható adatok szerint a több mint 4 millió 100 ezer lakásból 272 ezerben (7,3%)nincs vezetékes víz; közcsatorna nélküli 1 317 ezer (35,1%); nincs WC: 335 ezer (9%).

 
At 11:54 PM, Blogger Pocakos said...

Köszi a pontosítást! A helyzet sehogy sem rózsás. Sőt! Érdekes, Te (és a KSH) több mint 4 millió lakást írsz, az észak-írek, pedig háztartást. A kettő nem ugyanaz!

 
At 12:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Most nincs időm utánabányászni, de 1./ a KSH ezen belül nyilvántart (egy előző táblázatban) lakatlan lakásokat; 2./ A KSH-nak van háztartás-statisztikája is; 3./Az írek se háztartásokat építenek, hanem lakásokat

 
At 5:25 PM, Blogger Pocakos said...

Ha már így belementünk a részletekbe, újra elolvastam az eredeti hírt. Ebben szó szerint több mint 4 millió „lakóegység(ek)" (housing units) szerepel, valamint „otthon(ok)” (homes). Az építők feladata pedig, hogy „segítsenek az alacsony (kis) jövedelmű családoknak a megfizethető saját otthon építésében és megvételében (helps low income families build and buy their own affordable homes).

 

Post a Comment

<< Home