Wednesday, August 10, 2005

25 éves a Solidarność

Ellenzékieket, és másként gondolkodókat várnak a világ mindenpontjáról a lengyelországi Gdańsk-ba, ahol két nemzetközi konferenciával is megünneplik e hónap végén a Solidarność szakszervezeti mozgalom születésének 25. évfordulóját. – jelenti a lengyel rádió (Radio Polonia). Az egyik tudományos tanácskozás címe „Solidarność - 25 év után”, és erre meghívtak ellenzékieket, „szamizdatosokat” Oroszországból, Kubából, Afganisztánból, Iránból, Észak-Koreából és Belorussziából. A konferencián többek között bemutatnak műholdas felvételeket észak-koreai koncentrációs táborokról. A rendezvény szervezője szerint így akarják kifejezni szolidaritásukat, a még mindig szabadságukért harcolókkal. A másik tanácskozás a „Szolidaritás a jövőért” címet viseli, ahova történészeket, politikusokat és szakszervezeti vezetőket várnak elsősorban a volt kommunista országokból.

3 Comments:

At 1:09 PM, Anonymous Anonymous said...

Ha már - nagyon helyesen - a Solidarność lenygelesen szerepel, érdemes lett volna a kikötővárost is Gdańsk-ként emlegetni! :-)

Dziękuję bardzo!

 
At 1:35 PM, Blogger Pocakos said...

Már javítottam is! ;-)
Prosze bardzo. (o małą pomoc)
Mentségemre legyen, hogy német szöveg a forrás, és ott Gdańsk (Danzig) szerepel - ha rákattintasz. Vagy ez nem mentség? ;-)

 
At 9:40 PM, Anonymous Anonymous said...

Helyesen: "Proszę bardzo"! ;-)

 

Post a Comment

<< Home