Thursday, July 14, 2005

A vád tanúja

Újabb cikk Paige Taylor-tól a The Australian-ban. Érdekes részleteket tudhatunk meg, de valahogy az az érzésem, hogy az ügy „melegen tartása” a cél, hiszen a következő tárgyalás július 19.-én lesz. Viszont, (Zentai érdekében) a katolikus Flynn atya nyilvánosságra hozott levele az igazságügyi miniszterhez, felkorbácsolta a kedélyeket. A fiatal, rámenős újságíró ezt nem hagyhatja ki, hiszen nemrég óta van Murdoch lapjánál. 2002/2003-ban még Nyugat-Ausztrália (WA) szövetségi államban a helyi lap (Post Newspapers) színeiben nyerte el az Ifjú Média díjat a nyomtatott sajtó kategóriában. Csak ezt követően került a kontinens nagyságú ország egyetlen országos lapjához, a Rupert Murdoch által kitalált és finanszírozott The Australian-hoz, vagyis a News Limited-hez.

A mai (július 14.) számban interjú olvasható a brutálisan megkínzott, majd a Dunába dobott 18 éves Balázs Péter még élő, egyetlen közvetlen hozzátartozójával, a most 82 éves Balázs Ádámmal. Az ausztrál újság kereste meg a kegyetlenül megkínzott (öt órán át boksz-kesztyűvel ütött), majd meggyilkolt teenager fiú Budapesten élő bátyját, akivel tolmácson keresztül készítettek interjút. A már Mo.-on jól ismert történethez néhány – számomra - új részletet közöl az ausztrál napilap. Így például, hogy Balázs Péternek volt egy születése óta nyomorék ikertestvére, Pál, aki 1991-ben halt meg. Aztán az is új – számomra -, hogy a magyar rendőrség kereste meg Péter családját Nagy Lajos honvédtiszt bűnügyének tárgyalása során. Szemtanúk ugyanis azt állították, hogy a brutálisan megkínzott, majd Dunába dobott fiú budafoki volt, és az apja vagy orvos, vagy jogász. Két detektív jött ki a lakásukra és az eltűntnek hitt Péterről kértek fényképet. E kép alapján több tanú is felismerte a szerencsétlen áldozatot. Ez adott alapot a sokkolt családnak és apának a gyilkosok felkutatására.

Az interjú legszomorúbb része, hogy a túlélő báty (Ádám) félt interjút adni, mert attól tart, hogy személye és családja könnyen célponttá válhat, ezért fényképet sem engedett magáról készíteni.




.
A Zentai story


.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home