Friday, July 01, 2005

Rövid hír

(no, ez a hír hogyan fog megjelenni a magyar média széles és színes palettáján?)

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter az izraeli lakás- és építésügyi miniszterrel közölte, hogy szívesen látna több izraeli vállalkozót a magyar lakás- és építőipar fejlesztésében. – olvasható a Jerusalem Post ** angol nyelvű web-oldalán.

** Ha az oldal nem lenne elérhető
A Hungarian minister met with Construction and Housing Minister Isaac Herzog Thursday to urge Israeli contractors to increase operations in his country.
Istvan Kolber, minister-without-portfolio for Regional Development, told Herzog that Hungary is eager to work with Israeli contractors as it seeks to develop its housing and construction industries.

By SHEERA CLAIRE FRENKEL Jul. 1, 2005 1:31 israel.jpost.com

3 Comments:

At 7:48 AM, Anonymous Anonymous said...

én nem nagyon találtam reflexet. csak ezt
http://www.fejlesztes.gov.hu/news_detail.php?id=39&PHPSESSID=
Kolber István elmondta, hogy megbeszélést folytatott Motti Zisser izraeli befektetővel jelentős budapesti turisztikai fejlesztésekről. Az előkészítés alatt álló beruházásokat várhatóan a közeljövőben bejelentik.

A miniszter közölte, hogy az építés és lakásügy témában folytatott tárgyaláson hasznos információcserét folytattak. Kolber István elmondta: felajánlotta az izraeli érdeklődőknek, hogy vegyenek részt a vállalkozói alapon történő bérlakásépítésben, illetve továbbra is legyenek jelen a magyarországi lakásépítési piacon, és vegyenek részt a mélyépítésben, a logisztikai központok kivitelezésében. Megállapodtak arról is, hogy a taszári repülőtér logisztikai központként, ipari parkként való hasznosítását közösen átgondolják, és ősszel, az izraeli építési miniszter magyarországi látogatásán visszatérnek a témára.

(arról, hogy valami várható, arról a magyar izraeli ingatlanszövetség múlt heti magalakulása üzenhetett:
Eddig egymilliárdot hoztak az izraeli ingatlanbefektetők
2005. június 28. 19:32
Hétfőn és kedden Budapesten tartotta alakuló ülését a Magyar-Izraeli Ingatlan Együttműködési Fórum. Céljuk a magyar építőipari cégek és az izraeli befektetők továbbá a vállalkozók és a kormányzati szervek közötti információáramlás élénkítése. hvg.hu)

 
At 10:38 AM, Blogger Pocakos said...

Köszi a linkeket! Még „nem fedezték fel”. Várj csak a kampányidőre, amikor a „fészekrakás” lesz a téma. Különben a MNO is lehozta a hvg cikkét. http://www.mno.hu/index.mno?cikk=292952&rvt=5&PHPSESSID=da29b8ee7db3ba996921498155ff3970
Amit furcsállottam, a MNO tel aviv-i kormányról ír, pedig köztudott, hogy a Kneszet (parlament) Jeruzsálemben van. Ezután megnéztem a hvg cikkét
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20050628izraelimagyar.aspx?s=24h
ott (helyesen) jeruzsálemi kormány olvasható !!!

 
At 3:43 PM, Anonymous Anonymous said...

az mno-t láttam, de miután ott feltüntették a forrást (hvg), fölösleges lett volna citálni.
nem várom a kampányidőszakot. :)

 

Post a Comment

<< Home