Thursday, October 06, 2005

Lyuk az életrajzon

Olvasom az index.hu jelentését Szegedről, ahol Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke kedden a szegedi polgári körök rendezvényén vett részt. A hírportál szerint:

Kövér beszélt arról is, hogy a nagyapja szociáldemokrata volt, de egy dolgot sohasem mesélt, "nem énekelte együtt Weiss Manfréddal az Internacionálét". Kövér nagyapjának "tiszteséges munkásembermúltjára való tekintettel" kikérte magának, hogy a "kaviárbaloldali Kókák, Gyurcsányok szociáldemokratáknak nevezzék magukat".

Vájt fülemmel én egy pici „szalonzsidózást” érzek ki ebből, de ez legyen az én bajom. Az viszont meglepő, hogy elfelejtette nagyapja MSZMP tagságát. Pedig az országgyűlési képviselők bemutatkozó életrajzában ez olvasható:


Kövér László (Fidesz-MPP) - Országos lista

1959. december 29-én született Pápán (Veszprém megye).
Apai nagyapja asztalosmester volt, az 1930-as évektõl a
szociáldemokrata párt, késõbb az MSZMP tagja.
(......)

8 Comments:

At 11:47 AM, Anonymous Anonymous said...

Nagyon nem tetszik, amit írtál:
1./ Az idézetben csak erős csúsztatással lehet "zsidózást" vagy "szalonzsidózást" felfedezni. WM nem mint zsidó, hanem mint tőkés, gyártulajdonos, "munkaadó" van említve.
2./ Kövér (és mások is) mond épp elég szörnyű dolgot ahhoz, hogy ne kelljen mesterséges ürügyekkel támadni. Ilyen mesterséges - és életveszélyes! - dolog, amikor a fideszeseket antiszemitizmussal vádolják.
3./ Életrajzi adat: itt nem önéletrajzot mondott. Utálom a pasast - és amit képvisel -, de nem tudok róla, hogy bármikor megpróbálta volna letagadni akár a valamikori MSZMP-tagságot, akár azt, hogy a Fidesz megalakulásakor ő a mellett volt, hogy tegyenek hitet a szocializmus mellett.

 
At 12:31 PM, Blogger Pocakos said...

Ha figyelmesen olvastál, kihangsúlyoztam, hogy egyéni véleményem, megjegyzésem:

„Vájt fülemmel én egy pici „szalonzsidózást” érzek ki ebből, de ez legyen az én bajom.”

Ha még figyelmesebben olvastál, akkor itt NEM Kövérről, hanem a nagyapjáról van szó! Azt bizonygatta, hogy nagyapja milyen jó szocdem volt, - csak arról feledkezett meg, hogy aztán átlépett a MDP-be, majd 1956 után az MSZMP-be. Sajnálom, ha ezt nem látod, nem érted. – történelmileg, erkölcsileg, etikailag.

 
At 12:46 PM, Blogger pollner said...

Honnan a francból jutnak neked mindig az eszedbe ezek az elfeledett (elfeledni próbált) adatok???

 
At 1:04 PM, Blogger Pocakos said...

pollner: Látod, erre (is) jó az Internet, mert az Internet nem feled! ;-))

 
At 2:05 PM, Anonymous Anonymous said...

És még jó, hogy az interneten (kis betűvel!)kívül is vannak, akik nem felednek, nem bocsátanak meg... ((:

 
At 5:47 PM, Blogger Pocakos said...

rás: „……nem bocsátanak meg ….”
Ki nem bocsát meg, és mit? Itt a tények elhallgatásáról, hamis megvilágításba helyezéséről van szó! Sokan voltak, akik a két párt (erőszakos) egyesülése, egyesítése után átléptek az MDP-be, majd 1956 után az MSZMP-be. Ami a meg nem bocsátást illeti, igazad van, hogy a jelenlegi jobboldal kettős mércével mér, hiszen ha a Kövér nagyapa - MSZMP-s múlttal - ma szocdem jelkép lehet, akkor Marosán-nak és Szakasits-nak is annak kellene lennie. Azokra is hivatkozhatna a Kövér unoka, - történelmileg, erkölcsileg, etikailag.

 
At 6:20 PM, Anonymous Anonymous said...

Én mindössze arra akartam (szerettem volna) felhívni a figyelmet, hogy K.L-val nem az a baj, hogy a nagypapája tagja volt az MDP-nek.

 
At 7:03 PM, Blogger Pocakos said...

rás: Én is ! (...hanem, hogy letagadja!)

 

Post a Comment

<< Home