Saturday, June 18, 2005

Rövidítés

VOA - eddig úgy tudtam, hogy ez az Amerika Hangja (Voice of America) angol rövidítése. Azonban most olvasom az iráni turisztikai hivatal web-oldalán, hogy a helyszínen, megérkezéskor kapható indonéz vízumnak is ez a neve VOA (visa-on-arrival). Ez azt jelenti, hogy aki Indonéziába akar menni, annak elég csak megérkezésekor a reptéren, vagy a kikötőben beszerezni az indonéz vízumot. A hír apropója, hogy újabb tizenegy ország állampolgárai élvezhetik ezt a „kiváltságot”. Mégpedig: Saudi Arabia, Kuwait, Belgium, Spain, Portugal, Russia, Egypt, Austria, Ireland, Qatar and Luxembourg.
A magyarok 2004 februárja óta élhetnek ezzel a lehetőséggel 20 másik ország állampolgáraival egyetemben (Argentina, Australia, Brazil, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Japan, New Zealand, Norway, Poland, South Africa, Republic of Korea, Switzerland, Taiwan (Pr. of China), United Arab Emirates, United Kingdom and United States of America).
Kétféle vízum váltható megérkezéskor: egy 6 napos (USD 10.00) vagy egy 30 napos (USD 25.00). A belépéskor váltható vízummal az idegenforgalmat szeretnék elősegíteni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home