Tuesday, June 28, 2005

Előitélet nélkül

Úgy érzem “ezt a riportot meg kell írni” – (ala “Húsz óra”). Szóval, történt, hogy “surf”-ölés közben ráakadtam a Scientology szekta(?), egyház(?) web-oldalára, ahol nagy örömmel jelentik, hogy sikeres volt az idei – sorrendben negyedik – “ A drogmentes Magyarországért” maratoni futóverseny. A magyarországi “szientológiai” egyház szervezte, melyhez prominens emberek csatlakoztak: színészek, polgármesterek, országgyűlési képviselők stb.. A fővédnökök között van/volt az országos rendőrfőkapitány helyettese is.

Minden előítélet nélkül a dolog felkeltette az érdeklődésemet. Vajon ez a nemes céllal szervezett, igen sok embert megmozgató esemény, szervezőinek kiléte mennyire befolyásolta a résztvevőket? Egyáltalán tudtak róla? Valóban ott tart már Mo., hogy ennyire tolerálja a “másságot”? (Hiszen ezt az egyházat, pl. Németországban valósággal üldözik).

Megnéztem a magyar web-oldalakat.

A Dolphin Kereskedőház honlapján nagyon becsületesen és részletesen olvasható az egész országot megmozgató esemény. Az ismertetőben egyértelműen olvasható a szervezők kiléte is: lelkészek, aki magánszemélyként vesznek részt a versenyen.


A Drogmentes Magyarországért Maraton hivatalos honlapja sem titkolja a szervezők kilétét.

Ugyanakkor a Népszabadság – az MTI-re hivatkozó - jelentésből ez kimaradt !

A Magyar Nemzet archívumában, pedig meg sem találtam !


Fejlemény




0 Comments:

Post a Comment

<< Home