Friday, July 21, 2006

Budapesti kaland

Úgy látom, a magyar média még nem fedezte fel a román nemzeti újság (Jurnalul National) (angol nyelvű) hírét, mely szerint nagy titokban Budapesten járt Tariceanu miniszterelnök és baráti köre. Igaz, csak néhány órára jöttek, hogy megnézzék az ugyancsak aznap (július 18.) Magyarországon vendégeskedett Eric Clapton-t. A cikk persze amolyan bulvárosra veszi az ügyet. Néhány érdekesség.


„….Kedd este pár órára Budapestre látogatott a (román) miniszterelnök, hogy megtekintse Eric Clapton budapesti fellépését. Az utat egy olyan utazási iroda szervezte, melynek tulajdonosa Tariceanu üzleti partnere……(innen a hír hitelessége az újság szerint – Pocakos)

Kedd este mind az államelnök Basescu, mind a miniszterelnök Tariceanu hosszú idő után először volt távol az irodájától. Mindkettő úti célja zenehallgatás volt. Amíg Basescu a fekete-tengerparti Olimp-ba igyekezett, addig Tariceanu Budapestnek vette az irányt. Megjegyzendő, hogy hétfőn este volt egy koncert Temesvárott, ahol Shakira lépett fel, - ezt azonban kihagyta a miniszterelnök.

A néhány órás budapesti kirándulásra a miniszterelnökkel tartott többek között keresztfia, Bogdan Olteanu, Peter Imre (a Philip Morris főnöke), Cristian Trepcea, Carmen Vladescu (a pénzügyminsizter, Sebastian Vladescu voltf elesége), Marina Melescanu (Teodor Melescanu szenátor lánya).

Mivel az előző (hétfő) esti Shakira koncert után Temesvárott maradt a miniszterelnök felesége, Ioana Tariceanu, ezért a Budapestre tartó repülőgép leszállt a nyugat-romániai városban, és felvette fedélzetére az asszonyt és barátait.

A Tariceanu család és barátai csak szerda hajnalban (kb. éjjel 3 órakor) érkeztek vissza Bukarestbe, így az aznapi kormányülést a szokásos délelőtt 10 óra helyett két órával később tartották meg
. …..”

Nos, ez dióhéjban a román lap (Jurnalul National) beszámolója a „Budapesti kaland”-ról.

2 Comments:

At 3:36 PM, Anonymous Anonymous said...

Szvsz ahogy a New York Times, Washington Post, Guardian, Indepedent, Der Spiegel, FAZ, stb. neveit sem szokjuk magyarositani, a Jurnalul National-t sem kellene...

 
At 3:50 PM, Blogger Pocakos said...

Ezen ne múljon! ;-)

 

Post a Comment

<< Home