Friday, July 08, 2005

Hozzáállás 2

Lássuk, hogyan értesülhet a londoni tragédiáról húszezer kilométer távolságból egy ausztrál. Én például az ausztrál közszolgálatiból. Az oldalon található rengeteg friss hír, cikk között három fontos link található:

Photo gallery: London attacks
Attacks in Europe - a chronology
DFAT

Az első, képek (Photo gallery), hogy „képben legyek”. A második, az európai terrortámadások kronológiája (Attacks in Europe). A harmadik (DFAT), pedig az ausztrál külügy honlapja, tájékoztatója: Egy mondat, pontosabban egy ingyenes hívószám, és egy link „Latest on the London blasts....” (a legújabb a londoni robbanásokról)

Itt már részletes, állandóan frissülő jelentés van a külügy és a londoni ausztrál nagykövetség, ill. a brit külügy közötti együtt működésről. (érdemes a dátumot figyelni! – ausztrál helyi idő). Az új infókat dőlt betűkkel szedik. Eszerint nyolc ausztrál sérültről tudnak, akik közül kettőnek az állapota kritikus.

A londoni ausztrál nagykövetség kapcsolatba lép a kórházakkal, és keresi állampolgárait. A konzulátusi feladatokkal megbízottak állandó kapcsolatban állnak a londoni hatóságokkal (rendőrség, mentők, tűzoltók, katasztrófavédelem stb.), hogy felkutassák az esetleges ausztrál állampolgárokat.
Felszólítanak minden ausztrált, aki a UK-ban él, hogy e-mail-ben jelezze az ausztrál külügy felé, hogy nincs semmi baja. Ugyanakkor felszólítják azokat is, akik eddig telefonon érdeklődtek rokonaik, ismerőseik után az ausztrál külügynél, újra tegyék ezt meg e-mail-ben, hogy össze tudják hasonlítani.........

Mennyivel emberibb, mint az alább ismeretett magyar külügy honlapja !!!



0 Comments:

Post a Comment

<< Home