Friday, July 08, 2005

Hozzáállás 1

Megnéztem a magyar külügy web-oldalát. A Google-ból kerestem ki: http://www.kum.hu/ Ez olvasható:

Tisztelt Látogató!
A Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának hivatalos honlapja új címen, új külsővel érhető el. A böngésző 20 másodpercen belül automatikusan továbbirányítja Önt az új honlapra.

Majd automatikusan - valóban - átváltott az új honlapra:
http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal

A friss hírek dátuma tegnapi (07.07. – mily véletlen számmisztika? A 007-re emlékeztet)
Az első kettő bejegyzés, Somogyi külügyminiszter (formális) nyilatkozatai: elítéljük a terrorizmust, együttérzés, éberek leszünk, együttműködünk stb.
Aztán – mintha ez is véletlen lenne, hiszen tegnapi dátum! – a következő hír címe:
A Válságkezelő Központ megkezdte működését! (2005. 07. 07.)
Az oldalra kattintva olvasható a KÜM címe, telefon és fax száma, valamint egy emil cím, a megszűnt honlapról! - valsag@kum.hu
Aztán sorrendben a negyedik hír: egy nagyon vicces, semmit mondó közlemény(?) a Londonban történtekről. Ilyen közhelyek olvashatók:

Nem tudunk magyar sérültről vagy halálos áldozatról, ugyanakkor a londoni magyar nagykövetség utasítást kapott arra, hogy kövesse az eseményeket.

Hírügynökségi jelentések szerint ………
(........)
Egyelőre senki nem jelentkezett a londoni magyar nagykövetségen, aki magyar áldozatokról tudna. Az információszerzést megnehezíti, hogy a történtek és a kialakult közlekedési helyzet miatt rendkívül leterhelt a kommunikációs rendszer, nehéz Londonba telefonálni.

A külügy angol nyelvű oldalain meg sincs említve a londoni tragédia! A legutóbbi, legfrissebb bejegyzés, hír a magyar-román külügyminiszteri találkozó július 04.-i dátummal
Hungarian-Romanian Foreign Ministers’ Talks (04/07/2005)
Legalább a külügyminiszter együttérző és egyben elitélő szavait fordították volna le..........

1 Comments:

At 1:50 PM, Anonymous Anonymous said...

Ez nézőpont kérdése: ha összehasonlitom a két cikket, lehet mondani, hogy a magyar nem rossz, csak lassú.Kiváncsi lennék hány ember feladata, hogy a magyar portált frissitse, aktualizálja??És miért nem csinálják? Hol a védőháló? Hol lehet kapcsolatot tartani, van-e sérült, ha valaki keresi a hozzátartozóját stb. Szerintem a külföldi hozzáállás a normális a mienk pedig bőven hagy kivánni valót!

 

Post a Comment

<< Home