Thursday, July 07, 2005

Bolhából elefántot - magyar módra

Olvasom az MTI jelentését : Fel akarták gyújtani az ausztrál kormányfő rezidenciáját, amit (szinte szó szerint) átvett az index.hu és a MTV Híradó is.

Az index.hu :

Őrizetbe vettek egy férfit Ausztráliában, mert egy égő csomagot akart hajítani a kormányfő rezidenciájára, és késsel fenyegette meg az őrséget csütörtökön.
(…)
Őrizetbe vették, és kórházba vitték, ahol ellátták a sebeit, és pszichiáter is kezelésbe vette.

Majd a teljesen értelmetlen, fölösleges (hisztéria keltő) asszociáció, amit a hír végére biggyesztettek (állítólag az MTI-től):
Az incidens pár órával azután történt, hogy Londonban robbanások sorozata több sok embert megölt, és több ezret megsebesített.

Ugyanez a hír az MTV Híradója szerint:
Egy férfi késsel fenyegette meg az őrséget, hogy égő csomagot hajíthasson az épületre.

Tehát, az MTV szerint előbb fenyegetett, és aztán dobott. Majd ugyanaz a baromság a végén, mint az index-nél. „pszichiáter is kezelésbe vette, no meg a londoni robbantás sorozat".

És, hogyan néz ki a hír az ausztrál közszolgálatiban?

Egy késes férfit tartóztattak le a miniszterelnök sydney-i otthonánál.

Egy késsel felfegyverzett férfi tüzet akarta gyújtani a kerítés mindkét oldalán. Letartóztatták, amikor egy égő csomagot át akart hajítani a falon. Mivel a lábán égési sebeket szenvedett ezért kezelésre, pszichiátriai véleményre kórházba szállították. Rendőri felügyelet alatt van. Senki sem sérült meg.

Tehát a tagot nem vette kezelésbe pszichiáter !
Ami pedig a legviccesebb, vagy inkább felháborítóbb(?), hogy az MTV Híradónál egy bombát hatástalanító tűzszerész képe az illusztráció.




1 Comments:

At 1:58 PM, Anonymous Anonymous said...

Nekem erről a jerevani rádió jut eszembe!!!( osztogatnak-fosztogatnak stb, de lehet, hogy csak angolul kéne tudni!!)

 

Post a Comment

<< Home