Wednesday, June 12, 2013

Lokálpatrióták

Olvasom a bajaiak (zárt) fércbuk csoport oldalán:


"............Orbán az előbb nyilatkozott a rádióban, hogy egyetlen kritikus árvízvédelmi pontot kell még túlélni, és akkor legyőztük a Dunát... "a Duna Bajánál ma este tetőzik...." nem azt mondta szerda, vagy 12.-e, azt mondta ma... hát én nem egészen értem ezt... a netes adatok szerint már tetőzött, egyéb hírforrások szerint este fog... most mi az igazság? Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy eddig mindenhol magasan verte a csúcsot, pont nálunk nem? Kicsit érdekes.... vagy lehet nem vagyok elég okos h megértsem.... !


A hozzászólásokból aztán kiderül:

- Reggel 5 kor tetőzöt 989 cm -rel

- A rádióban még mindig azt mondják, hogy este fog tetőzni 995-tel. Ehhez képest a vízügy honlapján már apad... Én inkább a vizeseknek hiszek... :-)

- Igaz, a Hydróinfó is ma estére írja 997 cm re !

- Az előrejelzés még tegnapi ( és rossz!! )

- az előrejelzés lehet, de a hírműsorok is? :(

- Igen mert ők is onnan veszik és nem a valós adatok alapján "híreznek"

- Egyszer megszerkesztik, utána nyomják egy hétig. Az sem baj, ha már nem aktuális. A hamisság csak annak derül ki, aki személyesen is ismeri az adott hírt (ezt nem csak az árvízre értem).

- Gyakran előre felvett,majd többször bejátszott riportokat adnak le.Sőt bajai vágóképeket raknak más tartalmú hírek alá.Nem azért,h. félretájékoztassanak,hanem mert nem bírják nap,mint nap gyártani,percről percre a teljesen friss beszámolókat. Aki meg ebben is csak a politikát látja és jajong .....




Megjegyzés és végkövetkeztés
Azért van valami jó ebben az internetben, fércbukban vagy mifenében..........
no meg a közösség erejében






1 Comments:

At 3:56 PM, Blogger Pocakos said...

A vízszintváltozás, apadás oka:
(nemrég érkezett hír)

A tetőzés némileg elmaradt a várttól. Ennek egyik oka, hogy ma hajnalban átszakadt a nyári gát a Veránka-szigeten, mintegy 50 méter szélességben. A terület gyorsan feltöltődött, így több centiméterrel is csökkentette a tetőzést. Sajnos az ott meghúzódó állatok kevés eséllyel indultak...

 

Post a Comment

<< Home