Monday, November 09, 2009

Az Internet és a hazai hírszerkesztők

Először egy kör-e-mail formájában értesültem Kertész Imrének a die Welt-ben megjelent interjújáról vasárnap kora délután. Az e-mail az FigyelőNet-en (fn.hu) közreadott MTI hírre mutatott. Mint általában az ilyen kivonatos jelentések olvasásakor, rögtön az eredeti cikket próbáltam megkeresni a net-en. Legnagyobb meglepetésemre, egy MTI helyreigazításra, pontosabban „hibaigazítás”-ra bukkantam. Ebben ez áll(t):

.

"...Felhívjuk előfizetőink figyelmét, hogy a 2009.november 8. 02:34 órakor kiadott, Kertész Imre: "Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet" című anyagunk címe helyesen: Kertész Imre: Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet

Az 1. bekezdés első része helyesen: "Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet, szélsőjobboldaliak és antiszemiták v á l t a k . h a n g a d ó v á " ...

A 6. bekezdés 4. mondata helyesen: Szélsőjobboldaliak és antiszemiták v á l t a k . h a n g a d ó v á

A 8. bekezdés 2. mondata helyesen: N e . m í n ő s í t s e n engem magyarnak.

Felhívjuk tisztelt előfizetőink figyelmét, hogy az MTI-vel kötött szerződés értelmében a javításokat kötelesek végrehajtani a felhasznált anyagon!

HIBAIGAZÍTOTT VÁLTOZAT - Kertész Imre: "Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet" Pietsch Lajos, az MTI tudósítója jelenti: Berlin, 2009. november 8., vasárnap (MTI) -

"Az elmúlt tíz évben folyamatosan rosszabbodott a helyzet. Szélsőjobboldaliak és antiszemiták váltak hangadóvá" - jelentette ki a Die Welt című lapnak adott, az újság hétvégi számában megjelent interjújában Kertész Imre. ........."

.

Ennek ellenére, a mai (hétfő) internetes oldalakon nyomát sem látom a javításnak. Pedig az MTI nyomatékosan kéri, kérte előfizetőit erre. A távirati irodánál is dolgozó nol-szerkesztők sem tartották érdemesnek ennek a felhívásnak eleget tenni.


PS. Kíváncsi vagyok, hogy nevemet valahol is megemlítik-e majd, vagy (sunyi) szokásukhoz híven – minden szó nélkül (most már) javítják a hibát.




1 Comments:

At 9:20 AM, Anonymous Jade B said...

Hi great reaading your blog

 

Post a Comment

<< Home