Thursday, May 07, 2009

Szerencsétlenek

Olvasom a Népszabadság MTI-re hivatkozó mai jelentését, mely szerint:

"......Buenos Airesben állomásozó nagykövet az MTI-nek csütörtökön telefonon elmondta, hogy megbízható forrásból származó értesülései szerint a két fiatalember az április 16-i Santa Cruz-i kommandós akció előtt egy hónappal elhagyta Bolíviát....." (Népszabadság - MTI)

Ez, sajnos, nem jó fényt vet a magyar külügyre, hiszen azt a benyomást kelti, mintha a magyar hatóságok tudnának a Bolíviában körözött két fiatalember hollétéről. Hiszen, ha a nagykövet „megbízható forrásból“ tudja, hogy a két magyar állampolgár már nincs Bolíviában, akkor – talán – azt is tudja, hogy hol vannak. Szerencsés esetben Magyarországon tartózkodnak, és akkor megszólaltatásukkal elősegíthetnék az amúgyis zavaros ügy mielőbbi tisztázását, mind a bolíviai hatóságok előtt, mind pedig a letartóztatott Tóásó Előd érdekében. Igaz, nemzetközi körözést még nem adtak ki a bolíviaiak. Legalábbis az Interpol kereső oldalán még nem található, annak ellenére, hogy az Interpol felajánlotta a segítségét Bolíviának. (az Interpol keresőjébe tessék beírni egy nevet! - és kiad néhány magyar körözöttet is!)

Persze, lehet, hogy a magyar külügy, élén a buenos aires-i nagykövettel „blöfföl“, hiszen a Világgazdaság a Békés Hírlap internetes változatára hivatkozva tegnap (május 6), az MTI-nek egy név nélkül nyilatkozó állította:

".....Dudog Gábor legutóbb húsvétkor látogatott haza Magyarországra, majd visszatért Írországba....." (Világgazdaság - beol.hu)

Húsvét idén április 12-13-án volt, a santa cruz-i rajtaütés pedig április 16-ára virradóra.


Jó volna, ha az MTI következetes lenne jelentéseiben, és a külügy időnként olvasná a vidéki lapokat is. Vagytán olvasták, és ebből kerekítették ezt az ellentmondásos és félreérthető mai hírt (nol - MTI) ?
.
.


Frissítés: (07.05.09. 22:15)

A Békés Megyei Hírlap holnapi (május 08) számában ez olvasható:

" Az interneten a legnagyobb magyar közösségi oldalon Rózsa Flores ismerősei között szerepel Dudog Gábor, aki még kedden hajnalban is bejelentkezett ide. Az Írországban és Dél-Amerikában egyaránt dolgozó férfi három hete járt Csabán, hogy szüleit meglátogassa. Barátaival, ismerőseivel is találkozott egy szórakozóhelyen. ....." (Békés Megyei Hírlap)





Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home