Sunday, June 05, 2005

Változnak az idők

Ritkán hallani, olvasni manapság Gábor Zsa Zsá-ról, az ötvenes évek Hollywood-i filmcsillagáról. Az AP jelentése szerint családi per-patvar van a 88 éves filmszínésznő vagyona körül. Egyetlen lányát, Francesca Hilton-t, 2 millió dollár ellopásával vádolja, ill. perli. Zsa Zsá-nak második házasságából, a Hilton szálloda-lánc tulajdonosától született lánya állítólag anyja tudta nélkül vett fel két millió dolláros hitelt a mama 14 milliót érő házára. Sőt, Zsa Zsa azzal vádolja lányát, hogy a szerződésre oda hamisította aláírását! A lány azzal védekezik, hogy az édesanyja már nem beszámítható, és a pénzéhes jelenlegi – kilencedik - férj (Frederic Prinz von Anhalt) örökség körüli mesterkedéseit akarta megakadályozni azzal, hogy „rendezni” kívánta a ház hiteleit. A 2002-ben autóbaleset következtében (47 éves lánya szerint szellemileg is) részben lebénult Zsa Zsa, férjével együtt azt állítja, hogy Francesca csak akkor jön hozzá(juk), ha pénzt akar. A permeghallgatás június 28-án lesz a kaliforniai bíróságon. Különben Zsa Zsa a napjainkban a bulvársajtó által oly sokat emlegetett Paris és Nicky Hilton nagynénje.

Ezt az utolsó mondatot, gondolom azért tette oda a hírügynökség, hogy a mai fiatalok is „be tudják azonosítani” Gábor Zsa Zsá-t.

A „beazonosítás”-hoz és az idő múlásához.

Tegnap voltam a 40 éves érettségi találkozómon. Hát megöregedtünk! ;-) - és ennek jelét többen is kifejtették, jelezve az idő múlását, - és változását. Egyikünk mesélte, hogy mai diákok olvasmányaik alapján állítják, hogy a 60-as évekre a „Coca Colá-tól bódult ifjúság” volt a jellemző. Osztálytársam hiába próbálta magyarázni, hogy ez egy akkori (Amerika-ellenes) propaganda szöveg volt, diákjai szerint (a tanár úr egy vén hülye, hiszen) a Cola akkoriban valóban kábítószert tartalmazott, amit azóta kivontak belőle. ;-))) Talán ennél is jobb példa a „generation gap”-re egy másik osztálytárs története, amikor a találkozóra készülve 30 év körül gyermeke megkérdezte: „Apa most már elárulhatod, volt szerelmed az osztályból?” ;-)) Hatalmas kacaj fogadta e kis megjegyzést, hiszen a mai fiatalok el sem tudják képzelni, hogy csak fiúosztály, sőt mi több fiúgimnázium volt abban az időben !

Sajnálatos és szomorú hír az egykori bolyaistáknak! Szeretett osztályfőnökünk, Peterdi Gizella, aki nagyon készült erre a (tegnapi) találkozásra, egy héttel korábban (május 29-én) elhunyt. 82 éves volt. Isten nyugosztalja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home