Friday, August 28, 2009

Szalmaszál Budapestről?

A WAtoday (Nyugat-Ausztrália MA) internetes hírportálon hosszú, részletes cikk olvasható a keddi bírósági meghallgatásról, ahol Charles Zentai Károly-lyal közölték: a Szövetségi Bíróság teljes karának döntéséig szabadlábon maradhat. A közlemény után Zentai fia Ernie Steiner (Ernő) közölte, hogy nagy reményt fűz egy Budapestről keltezett levélhez, mely szerint édesapját nem vádolják, csak meghallgatni akarják. A levelet Dr. Varga Béla hadbíró dandártábornok, a Fővárosi Katonai Bíróság elnöke írta. Ebben az angol nyelvű fordítás szerint az áll:

„...Jelenleg nincs bűnügyi eljárás Zentai úr ellen, csak kikérdezés miatt keressük a nyomozás érdekében.....”

(".....A letter from the Leader of the Military Panel in Hungary, Dr Bela Varga, confirmed "there is no criminal proceeding at present" against Mr Zentai, and said he was only wanted for questioning "in the interest of the investigation". ...")


Ha ez valóban igaz, akkor – Zentai családja és védői szerint - ezért nem érdemes 20 ezer kilométert repülni, és Magyarországra utaznia a közel 88 éves idős embernek. Ezt Ausztráliában, Zentai lakhelyén is el lehet(ne) intézni. Erről kívánják meggyőzni Brendan O'Connor (munkáspárti) belügyminisztert is, aki a legvégső szót mondja majd ki a kiadatási ügyben. Egyelőre azonban meg kell várni az Ausztrál (állam)Szövetségi Bíróság teljes karának döntését.



A Zentai story


.
Dr. Varga Béla a neten:
http://www.fovarosi.birosag.hu/evk2008/6_7.pdf
http://www.fovarosi.birosag.hu/2biroit.htm


1 Comments:

At 12:24 PM, Anonymous Chad's Personal Blog said...

Hi nice reading your posst

 

Post a Comment

<< Home