Thursday, June 20, 2013

Nekrológ helyett


Egy kormány közlemény késztetett arra, hogy megemlékezzek Horn Gyula egykori miniszterelnökről. Bevallom, nem akartam "beállni a sorba", és gyarapítani az emlékezők "hivatalos" táborát.  Aztán eszembe jutott: hogyan is csinálják ezt Nyugaton. Például az Egyesült Államokban valamennyi (még) élő ex-elnök együtt jelenik meg a ravatalnál, ill. a temetésen, és közösen róják le kegyeletüket. Ezzel is kifejezve, hogy egy nagy család vagyunk (pártállástól függetlenül).  A részletek  ITT  (kattints rá!)


Wednesday, June 12, 2013

Lokálpatrióták

Olvasom a bajaiak (zárt) fércbuk csoport oldalán:


"............Orbán az előbb nyilatkozott a rádióban, hogy egyetlen kritikus árvízvédelmi pontot kell még túlélni, és akkor legyőztük a Dunát... "a Duna Bajánál ma este tetőzik...." nem azt mondta szerda, vagy 12.-e, azt mondta ma... hát én nem egészen értem ezt... a netes adatok szerint már tetőzött, egyéb hírforrások szerint este fog... most mi az igazság? Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy eddig mindenhol magasan verte a csúcsot, pont nálunk nem? Kicsit érdekes.... vagy lehet nem vagyok elég okos h megértsem.... !


A hozzászólásokból aztán kiderül:

- Reggel 5 kor tetőzöt 989 cm -rel

- A rádióban még mindig azt mondják, hogy este fog tetőzni 995-tel. Ehhez képest a vízügy honlapján már apad... Én inkább a vizeseknek hiszek... :-)

- Igaz, a Hydróinfó is ma estére írja 997 cm re !

- Az előrejelzés még tegnapi ( és rossz!! )

- az előrejelzés lehet, de a hírműsorok is? :(

- Igen mert ők is onnan veszik és nem a valós adatok alapján "híreznek"

- Egyszer megszerkesztik, utána nyomják egy hétig. Az sem baj, ha már nem aktuális. A hamisság csak annak derül ki, aki személyesen is ismeri az adott hírt (ezt nem csak az árvízre értem).

- Gyakran előre felvett,majd többször bejátszott riportokat adnak le.Sőt bajai vágóképeket raknak más tartalmú hírek alá.Nem azért,h. félretájékoztassanak,hanem mert nem bírják nap,mint nap gyártani,percről percre a teljesen friss beszámolókat. Aki meg ebben is csak a politikát látja és jajong .....




Megjegyzés és végkövetkeztés
Azért van valami jó ebben az internetben, fércbukban vagy mifenében..........
no meg a közösség erejében






Friday, June 07, 2013

Orbán a pácban

A realitás kemény szavait írta le egy lengyel elemző Magyarországról.


Úgy tűnik Orbán politikai helyzete megingott az EU-n belül. Pontosabban az Európai Parlament Néppárti frakciójában, ahol a németek, elsősorban Angela Merkel védte taktikai okokból a "tékozló Puszta Putyint". Ugyanis a magyar néppárti delegáció a hatodik legnagyobb frakció. A Fidesz "kirúgása" jelentősen meggyengítené az EP-ben a néppárti csoportot. Magyarországon nem verték nagy dobra, de tavaly (2012) a Néppárt kongresszusán alelnökei közé NEM választották újra Orbánt, akire és amire a Fidesz és hívei 2002 óta büszkélkedtek. Miközben mélyen hallgattak arról, hogy az Európai Néppártnak (nem egy, hanem) kilenc alelnöke van. Az elemző szerint, ha az őszi német parlamenti választásokat a SPD (szocdemek) nyeri, akkor Orbán elveszti egyetlen patrónusát, Merkel asszonyt. De győzelme esetén sem lesz a magyar miniszterelnök további védelmezője. Németországban az a pletyka (rumour) járja, hogy a (jelenlegi) koaliciós partner, szabaddemokrata (FDP) külügyminisztérium lebeszéli a német vállalatokat magyarországi befektetésekről.



Forrás: Public Service Europe  (kattints rá!)