Thursday, May 30, 2013

Június 4.

Levélváltásom a bajai fércbuk csoporttal

Valaki (nevezzük Patrióta I.-nek) feltett egy meghívót, pontosabban egy plakátot az 1050 főt számláló közösségi oldalra, méghozzá Baja Város Hivatalos Oldaláról, ahogy a Városházát, a Polgármesteri Hivatalt az interneten nevezik. Az önkormányzati hírek- kultúra-program rovatában található plakáton ez látható és olvasható: 1920. Trianonra emlékezünk.




A hozzzászólások sorát én nyítottam meg.

Én: - Bocsi, de nem teljesen értem, hogy ez hogyan kerül Baja Város *Hivatalos* Oldalára. Apám 1920. március 31-én született - és a család mindig kihangsúlyozta (ő is!), hogy *a szerb megszállás alatt*. Baja csak egy év múlva 1921. augusztus 20-án lett ismét (hivatalosan!) Magyarország része. Az I. vh-s huszár nagyapám sokszor mesélt, hogy milyen nehéz volt közlekedni '18 és '21 között Baja és az ország többi része között. Erre kellene emlékezni! Kedves bajaiak.
Emlékeztetőül, habár ez sem érzékelteti (igazán) a bajaiak mindennapi életét, sorsát : Kilencven éve ért végét Baranya és Baja szerb megszállása (2011-ben Íródott cikk)

Patrióta I. : - Mar megint van mibe belekotni... De ha nincs program, akkor unalmas a varos. Ehh

Én: - Azt hittem ezt a csoportot lokálpatrióták hozták létre.

Patrióta I. : Kedves Istvan! Mily meglepo, hogynem emre valaszolt... A kalocsai korhazban szulettem, de bajai vagyok. Jelen pillanatban a munkam miatt nem tehetem meg, hogy Bajan eljek, de bajai vagyok. Bajai voltam, vagyok, es mindig is az leszek! Sajnalom, hogy hogy ilyen felfogassal kellett talalkoznom, mikor csak egy helyes programot ajanlottam Mindenkinek. Sajnalom, hogy on is az aldozata a "semmi sem jo" felfogasnak. Nem lehet tul jo igy elni.

Patrióta II. : Kedves Stephen! Június 4.-én Magyarországon a Nemzeti Összetartozás Napja van az egész országban. Ezért van Baján is ekkor a megemlékezés.
(Megjegyzésem: ezt a hozzászólást – eddig - a legtöbben „lájkolták” – öt fő az 1050 fős csoportból )

Én: - Kedves Szabolcs, köszönöm. Ezt eddig is tudtam, hiszen törvény van róla. Ezért jó lenne, ha a Városházát is felvilágosítanád, mert ezen a plakáton pont ez NINCS rajta !!!

Patrióta I. (honleány) : A sz@r is budos.
Nezzuk mar a jo oldalat! Anyuka, apuka fogja kezen a gyermeke kezet, haladjon el a programra,
Es erezzek jol magukat az emberek, akiket erdekel
Ne kossunk mar bele mindig mindenbe! Szanalmasnak tartom.

Thursday, May 23, 2013

A hétköznapi antiszemitizmus

........ ezt a címet adtam a Wikileaks nemrég nyilvánosságra hozott magyar vonatkozású anyagának utóéletének, pontosabban annak hazai fogadtatásáról a médiában és a közéletben. A részletek   ITT   (kattints rá!)

Wednesday, May 22, 2013

Öngól, avagy 40 év hordaléka

..... ezzel a címmel mutatom be azt a blamát (és diplomáciai bonyodalmat), amit a magyar miniszterelnök politikáját támogatni célzó szervezet, a "szellemi honvédelem" mozgalmat életre hívó, Civil Összefogás Fórum  (CÖF) okozott Orbán Viktornak.
Részletek ITT  (kattints rá!)